Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Grønnmynte - Mentha spicata
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
Spredende staude som blir opptil 60 cm høy og 1 meter vid. Fin i salater, saus og te. Jorddekker. Bier og sommerfugler elsker planten.
Alle mynter er fremragende å benytte i en skoghage , hvis jorbunnen er fuktig og man ikke har noe imot at den sprer seg. De tolerer skygge og er svært aromatiske og er svært gode for hele systemets plantehelse . De tiltrekker seg fordelaktige insekter i tillegg til å være gode spiselige planter.
Urtekildens Planteleksikon om Grønnmynte
Konservering av grønnmynte
Grønnmynte sirupFormering av grønnmynte
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Frø : Spirer vanligvis fort. Mynteslekta har svært lett for krysspollinering innad i slekten, slik at det er svært vanskelig å lage egne frø uten streng isolering. Frøene vil uansett produsere planter med ulike kvaliteter. Deling eller stiklinger er å foretrekke hvis man ønsker planter med en spesiell aroma eller smak.
Deling : Deling av jordstengel. Nesten alle deler av jordstengelen vil produsere ny vekst..
Stiklinger : Rotstiklinger av jordstengelen på våren. Del stengelen i seksjoner på 4-8 cm. Stilktuppstiklinger av mykvedvekst på sommeren.
Grønnmynte sorter
Ingefærmynte: Mentha x gentilis 'Variegata', Mentha x gracilis. En hybrid mellom Mentha arvensis og Mentha spicata.